Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2020 15:06 - За страховете и смелостта
Автор: emga Категория: Лични дневници   
Прочетен: 402 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Какво ли означава страхът, драги читатели? Всички се страхуваме от нещо може би, за което не искаме да си признаем, или като се замислим от какво се страхуваме си спомняме за сегашните си страхове и тревоги или за това от какво сме се страхували преди. Страхът е неприятна тема, много хора ще съгласят с мен че имам по някой друг страх. Други обаче твърдо отричат да се страхуват, този тип хора дори бих казал, че има и опасни такива от тях.
 Но да се опитам сега да покрия темата за страхът и как смелостта преборва страхът. Дори да си пожелаем да се страхуваме или някой друг да ни го пожелае, не бива да изпадаме в паника. Защо ние да си го пожелаваме, ами защото може би просто не знаем какво е страх :) Но идеята ми е че всеки урок учи по нещо важно и когато усетим страх то може да се присетим и за смелостта. Да се усмихнем буквално на страха и да не му обръщаме особено внимание. 
 Не съм голям писател вече взе да ми се изчерпва идеята по темата, но все пак ще се опитам да помисля още по тази тема.
 Ако в тази блог страница има опция за коментари ще се радвам, тъй като за първи път пиша тук, но все пак се надявам да има такава. Ммм, мислите ли че тъй всеизвестната тема за страха от Бог е нещо над което можем да се замислим? Или просто ще си навлечем страх ако го направим? Аз не мисля че Бог е нещо от което трябва да се страхуваме, още повече мисля че Бог не съществува като идеал за нещо добро и вечно помагащо. Аз когато съм бил в трудности, което се случва от време на време "дори в най-добрите семейства, дето казват родителите ми" Бог често не ми се е явявал да ми помогне и сам с помощта на близките си съм трябвал да се справям. Вярвам че всички може да бъдем добри и "лекуващи" болките един на друг и да си помагаме което автоматично ни прави този идеал за Бог който някой смятат че съществува.
 Лекуването е тема също която бих искал да зачеркна и тя е много важна тема. Лекуването представлява най-простият език на духа на човека, с който не говоря че като Ийсус може да излекувате сляп да прогледне и умрял да се прероди. Може би е възможно но понякога нещата не са толкова fairy и прекрасни. Говоря за скромното което може да направите и помогнете по избор, за мен и дълг. Щастието е проворник на лечебни енергии, както и не прекомерното използване на его и гордост, както и липса на страх, при тези обстоятелства вие се чувстване обвзети ако щете от манията да помагате на другия и се чувствате някак добре от цялата работа и вие и те.
 Много скромност се изисква от човек да помогне, търсете същото и в другия скромност. Не Его, не гордост а най-долната черта на духа така нареченото смирение и скромност помагат наистина на вас и на околните. Не се страхувайте че ако достигнете нивото на скромност ще бъдете потъпкани заради това, тъкмо обратното ще помогнете и ще спечелите лична битка, освен ако не сте "превъртяли играта" хаха малко време за хумор тип Емо.
 Лекуването като за финал е един духовен език, които когато използвате сте смирени и не пречите на околните. Знайте че на тази земя ще сме сега и след като "умрем" така че имате достатъчно време да се научите как да използвате този духовен език, ще ви послужи прекрасно, както и на другите добряци около вас. 
 Балгодаря и до скоро, Емо :)



Гласувай:
2




1. emga - До kossef
25.03.2020 16:02
Благодаря за подкрепата и не мож ми открадна правата споко :D А за пушенето, само за снимката е хаха, па и пушач съм де бтв.
цитирай
2. barin - Добре дошъл, младежо в блога. Всеки ...
25.03.2020 20:56
Добре дошъл, младежо в блога. Всеки си има страхове, дори и най-смелите. Много хора не го показват. Трябва обаче да се прави разлика между страх , разумност и предпазливост.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emga
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4727
Постинги: 1
Коментари: 2
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031